modern business center
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

EC: coronasteun mogelijk tot eind juni 2022

De Europese Commissie verlengt de tijdelijke regeling staatssteun in het kader van de coronacrisis. Tot 30 juni 2022 kunnen lidstaten hun steunregelingen waar nodig nog uitbreiden voor ondernemingen die nog steeds door de crisis worden getroffen, schrijft het dagelijks EU-bestuur. De tijdelijke regeling zou op 31 december aflopen.

Zo staat Brussel tot en met 31 december 2022 bepaalde overheidsinvesteringen toe om de groene en de digitale transities te versnellen. Als voorwaarde geldt dat die ‘voor een brede groep begunstigden’zijn en dat de omvang beperkt is. Nog een jaar langer, tot 31 december 2023, wordt solvabiliteitssteun aan kleinere bedrijven waaronder start-ups toegestaan. De lidstaten kunnen bijvoorbeeld garant staan zodat deze bedrijven gemakkelijker geld kunnen lenen.

De commissie verlengt ook de bestaande tijdelijke ‘coronaregel’ dat lidstaten terug te betalen steun aan bedrijven zoals garanties en leningen mogen omzetten in andere vormen van steun, zoals rechtstreekse subsidies, tot en met 30 juni 2023. De Europese staatssteunregels werden op 19 maart 2020 in verband met de coronacrisis tijdelijk versoepeld. Dit is de zesde keer dat de tijdelijke regeling wordt aangepast.

Bron @Taxence