De fiets van de zaak wordt om verscheidene redenen steeds populairder als secundaire arbeidsvoorwaarde. Veel bedrijven bieden hun werknemers dan ook de mogelijkheid om voordelig een fiets van de zaak aan te schaffen. Dit heeft echter ook een aantal fiscale implicaties. De Werkkostenregeling (WKR) kent namelijk specifieke regels voor de fiets van de zaak.
In ons kennisdocument, “De Fiets van de Zaak en de Werkkostenregeling (WKR)” gaan we dieper in op de specifieke fiscale regels binnen de Werkkostenregeling die gelden voor de fiets van de zaak. Onderwerpen die we behandelen zijn onder andere:
- WKR en fietsen: Hoe behandelt de Werkkostenregeling de fiets van de zaak en waarom is er geen specifieke vrijstelling?
- Kosten toerekenen: Hoe kun je als werkgever de kosten van een fiets aan werknemers toerekenen? Als loon van de werknemer of als eindheffingsloon?
- Belastingvoordelen: Hoe kun je als werkgever gebruik maken van de “fietsregeling” en hoe profiteer je van de belastingvoordelen?
- Lening voor fietsaanschaf: Hoe zit het fiscaal als je als je als werkgever een lening verstrekt ter aanschaf van een fiets van de zaak?
- Woon-werkverkeer: Hoe werkt de bijtelling als een fiets van de zaak wordt gebruikt voor woon-werkverkeer?
Inzicht en praktische informatie
Dus of je nu een werkgever bent die overweegt fietsen als secundaire arbeidsvoorwaarde aan te bieden aan je werknemers of een werknemer die meer wil weten over de fiscale gevolgen van een bedrijfsfiets, dit kennisdocument geeft je zowel inzicht als praktische informatie.
Bron @Nextens