Candid shot of young American man and woman dressed casually feeling stressed while managing finances in kitchen together, calculating expenses, paying utility bills online on laptop computer
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Miljarden extra voor bedrijven

Er komt extra hulp voor bedrijven en er zou een oplossing gevonden zijn voor starters. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws. De verwachting is dat het plan donderdagmiddag wordt gepresenteerd.

De TVL gaat flink omhoog. Bij honderd procent omzetverlies krijgen ondernemers voortaan tenminste 80 procent van de vaste lasten vergoed. Momenteel is dat 70 procent.

Ook de vergoedingspercentages voor kleiner omzetverlies gaan zeker met tien procent omhoog. En verder kunnen meer bedrijven gebruik maken van de regeling. Verder komt er extra steun voor winkels die nu al meer dan een maand verplicht dicht zijn. In december kregen ze al een eenmalige vergoeding voor niet verkochte voorraad. Die is meestal niet genoeg. Het maximale vergoede bedrag wordt verhoogd en de regeling wordt verlengd.

Het kabinet wil verder een garantiefonds voor evenementen instellen. Het idee daarachter is dat er voor de zomer weer evenementen kunnen worden gepland. Mochten die niet doorgaan, dan betaalt de overheid de gemaakte kosten. Volgens ingewijden is er ook een oplossing gevonden voor starters om iets voor deze groep te doen.

Bron @Taxence