Tired parents with big team of kids. Young couple walking with group of naughty, active, happy children outdoors. Vector illustration for large family, parenthood concept
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Overheid scheldt schulden gedupeerde ouders kwijt

De Belastingdienst scheldt alle openstaande schulden van gedupeerde ouders kwijt in de toeslagenaffaire. Staatssecretaris Van Huffelen is tevens in gesprek met private schuldeisers maar er is twijfel of alle schuldeisers hiermee akkoord gaan.

De Belastingdienst en Toeslagen kunnen op geen enkele wijze aanspraak maken op het bedrag van € 30.000 dat gedupeerde ouders als compensatie krijgen uitbetaald.  Andere overheidsorganisaties, waaronder het UWV, het CAK, DUO en de Sociale Verzekeringsbank, zullen in principe eveneens de schulden van gedupeerde ouders kwijtschelden.

Staatssecretaris Van Huffelen is in gesprek met private schuldeisers over eenzelfde oplossing. De NVVK, de branchevereniging voor schuldhulpverleners betwijfelt of alle schuldeisers hier aan mee willen werken. Een ander punt is wat er gebeurt met de overheidsschulden die al zijn afbetaald door gedupeerden. Er zijn ouders die ontzettend veel moeite hebben gedaan om hun belastingschuld toch af te lossen. Krijgen zij dat geld terug?

De Nederlandse Vereniging van Banken en het Verbond van Verzekeraars willen nog geen reactie geven, omdat ze eerst met de leden in gesprek moeten.

Meer informatieMinisterie van Financien, 18 januari 2021

Bron @Taxence