264479-P4TGS4-882
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Tijd dringt voor 55.000 werkgevers

Zo’n 55.000 werkgevers hebben nog steeds geen definitieve berekening aangevraagd voor de eerste periode NOW. Ze hebben nog twee weken de tijd, tot uiterlijk 31 oktober. UWV heeft deze werkgevers daarom allemaal een persoonlijke brief gestuurd. Vanaf maandag 18 oktober zendt UWV ook radiospotjes uit om werkgevers hier op te wijzen.

Wanneer een werkgever die aanvraag niet indient kan UWV geen definitieve berekening maken en wordt de tegemoetkoming bepaald op nul euro. Het volledige voorschot moet dan terugbetaald worden.

Veel werkgevers die een voorschot van meer dan € 20.000 euro hebben ontvangen, wachten nog op de benodigde derden- of accountantsverklaring. ‘Het is druk bij boekhouders en accountants en dat kan ervoor zorgen dat het niet lukt om voor 31 oktober de derden- of accountantsverklaring afgerond te hebben’.  Als je de aanvraag indient kun je op het aanvraagformulier aangeven dat je nog bezig bent met de derden- of accountantsverklaring. Vervolgens krijg je dan nog 14 weken om dat af te ronden.’

Bron @Taxence/UWV