Delen
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

B.V. en eenmanszaak dga kunnen opdrachtnemers ‘delen’

Stel een B.V. en een eenmanszaak van haar dga gaan samen een overeenkomst aan met enkele opdrachtnemers, waarbij de B.V. een deel van de opdrachtnemers inhuurt van de eenmanszaak. Ook al zal de factuur die de eenmanszaak naar de B.V. stuurt een interne kwestie zijn, dat maakt nog niet dat alle ondernemers fiscaal gezien in dienstbetrekking bij de B.V. zijn.

Een B.V. verrichtte graaf- en herstelwerkzaamheden bij storingen of lekkages. De dga van deze B.V. exploiteerde daarnaast een eenmanszaak die een deel van de activiteiten van de B.V. uitvoerde. De eenmanszaak had geen personeel op de loonlijst staan, terwijl de B.V. twee werknemers in dienst had. De B.V. en de eenmanszaak gingen met vier personen een overeenkomst van opdracht aan. De omstandigheden waaronder de opdrachtnemers hun werkzaamheden voor de eenmanszaak en de B.V. verrichtten kwamen echter sterk overeen met die van een dienstbetrekking. Daarom bestempelde de fiscus de arbeidsrelaties als een (fictieve) dienstbetrekkingen en legde de B.V. naheffingsaanslagen loonheffingen op. Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat de kwalificatie dienstbetrekking terecht is.

Voor meer lees bron: http://www.taxence.nl/fiscaal-nieuws/nieuws/fiscaal-nieuws/b-v-en-eenmanszaak-dga-kunnen-opdrachtnemers.168521.lynkx